Liefde is...

Utrechts stel voert campagnestrijd in huis: 'Het begon met een postertje'

11 maart 2021 20:49 Aangepast: 11 maart 2021 21:14
Frank en Susan

Liefde is... elkaars politieke standpunten accepteren. Het Utrechtse stel Frank en Susanne weet precies wat dat betekent: hij is voor de PvdA, zij voor D66. Levensgrote posters en vlaggen sieren hun huis. "Geen zorgen, we accepteren elkaars standpunten", zegt Frank.

Frank is al jaren vrijwilliger en lid van de PvdA. "Een tijdje geleden kreeg ik een poster van de partij mee. Die wilde ik ophangen in onze bovenwoning. Maar toen begon mijn vriendin Susanne wat te sputteren, haha."

De poster mocht opgehangen worden, maar pas zodra Susanne haar D66-poster binnen had.

Campagnehuis

Wat begon met een postertje werden véél posters en grote spandoeken. Hun huis werd uiteindelijk één groot verkiezingsbord. Het stel deelde foto's van hun 'campagnehuis' op Twitter.

"Het berichtje is enorm vaak gedeeld en geliket. We krijgen heel leuke reacties. Ook van de buurt", zegt Frank. Ook PvdA-leider Lilianne Ploumen is de tweet niet ontgaan.

Verkering

Voor de goede orde; ondanks de campagnestrijd is hun relatie goed. Ze hebben al twee jaar vaste verkering. En Frank wist dat zijn grote liefde een andere partijkeuze heeft dan hij. "Toen ik Susanne leerde kennen via haar zus, wist ik al dat ze politiek actief was voor D66. Susanne is raadslid in Utrecht voor D66."

De politieke interesse van zijn vriendin vindt Frank juist leuk. "Politiek is ontzettend belangrijk. We vinden het leuk om over standpunten te discussiëren. Al kletsen we echt niet de hele dag over politiek hoor."

Of ze elkaar proberen over te halen om van partij te veranderen? "Welnee. We accepteren elkaars keuzes. Al hoop ik natuurlijk dat de PvdA wint."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore