Ga naar de inhoud
Kleine versoepelingen

Kabinet: meer ruimte voor winkels, buiten sporten met maximaal 4 personen

Premier Rutte en minister De Jonge voorafgaand aan een persconferentie. Beeld © ANP

Het kabinet zal vanavond kleine versoepelingen aankondigen vanaf 16 maart. Zo komt er meer ruimte voor winkels en mogen mensen vanaf 27 jaar buiten samen sporten met maximaal 4 personen. Verpleeghuisbewoners mogen straks niet één, maar twee bezoekers per dag ontvangen. Vanavond is er om 19 uur weer een coronapersconferentie.

De kleine versoepelingen rond de winkels houdt in dat er weer wat meer mensen naar binnen mogen. Nu mogen maximaal twee klanten per verdieping naar binnen, straks komt er een maximum per vierkante meter winkeloppervlakte. Per 25 vierkante meter mag een klant worden ontvangen.

Ook mogen kinderen vanaf 16 maart weer naar zwemles in binnenzwembaden. 

Lockdown verlengd

Vanavond zullen premier Rutte en minister De Jonge om 19 uur weer een coronapersconferentie geven. Die is live te volgen op RTL Nieuws, Z en onze site.

Het kabinet zal geen grote versoepelingen bekendmaken. Besloten is de lockdown te verlengen tot eind maart. Ook de avondklok zal nog deze hele maand gelden. Verder wordt het negatieve reisadvies voor reizen naar het buitenland verlengd tot 15 april. 

Kabinet
Lees ook:
Kabinet werkt aan een coronapaspoort, maar er zijn nog veel vragen

Versoepelingen

Op iets langere termijn, richting het paasweekend (begin april), zitten stevigere versoepelingen in de pen. Tenminste, als de besmettingscijfers het toelaten.

Dan is de hoop dat onder strikte voorwaarden de terrassen weer open mogen. Verder zou op de universiteiten en in het hoger onderwijs fysiek onderwijs in de collegebankjes weer langzaam op gang kunnen komen. 

Bekijk ook: Corona springt binnen een huishouden niet altijd over

02:27
Corona springt binnen een huishouden niet altijd over: 'sommigen niet vatbaar