Ga naar de inhoud
Coronapersconferentie

Kabinet: meeste contactberoepen weer aan de slag, middelbare scholen deels open

Beeld © Robin Utrecht

Het kabinet gaat vanavond bekendmaken dat de meeste contactberoepen (op de sekswerkers na) weer aan de slag kunnen, zoals kappers en rij-instructeurs, en dat de middelbare scholen en mbo's weer gedeeltelijk open kunnen. Dat melden politieke bronnen aan de redactie van het RTL Nieuws.

Vanavond om 19.00 uur geven demissionair premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie en worden de coronaversoepelingen definitief bekendgemaakt. De persconferentie is live te volgen op onze site en RTL4 en RTLZ. 

Versoepelingen

Het is zeker dat de middelbare scholen vanaf maandag 1 maart weer deels opengaan. Ook mbo'ers zullen weer gedeeltelijk naar school kunnen. Verder is het de bedoeling dat de sportregels voor jongeren buiten versoepeld worden tot 27 jaar. De sportscholen blijven nog wel dicht. 

Ook krijgen de winkeliers wat meer ruimte: door winkelen op afspraak mogelijk te maken. Daar wordt wel een maximumaantal personen aan gekoppeld: waarschijnlijk 1.

Kappers nu al volgeboekt

02:07
Omdat de kappers weer open kunnen, worden ze nu al platgebeld.

Om de versoepelingen mogelijk te maken blijft de avondklok. Zoals het er nu naar uit ziet geldt de ingrijpende maatregel tot 15 maart. Maar er is op 9 maart weer een nieuwe persconferentie waar de plannen weer kunnen worden aangepast. 

Terrassen 

De discussie over het openen van de buitenterrassen wordt nog even uitgesteld, melden ingewijden. Burgemeesters pleitten gisteren tijdens het Veiligheidsberaad voor het heropenen van de terrassen. Maar dat wordt vanavond nog niet besloten: die discussie wordt volgens ingewijden doorgeschoven naar de volgende persconferentie van 9 maart.

Kabinet
Lees ook:
Kabinet wil samenleving voorzichtig van slot na maatschappelijke druk: 'Rek is er uit'
Bron: RTL nieuws