Ga naar de inhoud
Coronamaatregelen

Wopke Hoekstra door het stof na rondje schaatsen in Thialf

CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra op het Binnenhof. Beeld © ANP

CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra ging vanochtend in Den Haag diep door het stof. De demissionair minister van Financiën reed gisteren een rondje op de ijsbaan van Thialf in Heerenveen, dat kwam hem op veel kritiek te staan. Het overdekte stadion is al maanden gesloten voor recreanten vanwege de coronamaatregelen.

Hoekstra heeft begrip voor de kritiek die hij krijgt. "Dit was niet handig van mij. Ik had de verleiding moeten weerstaan en mijn gympen moeten aanhouden. Ik had dit niet moeten doen", zo reageerde hij vandaag voor de camera's.

Hoekstra over schaatsfoto: 'Had m'n gympen aan moeten houden'

01:14
Hoekstra reageerde vandaag op het schaatsincident. Hij noemt het 'niet handig'.

Kritiek collega's

Ook van zijn collega's krijgt Hoekstra er vandaag van langs. "Het had niet gemogen en hoe jammer het ook is, dit is niet ok", zei demissionair minister Tamara van Ark van Medische Zorg. "Er zijn geen speciale privileges voor ministers."

Cora van Nieuwenhuizen, demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat: "Als dit mis is gegaan, dan is het heel goed dat hij daar op wordt aangesproken." 

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe foto's bruiloft Grapperhaus: 'Hij is gezagloos geworden'

Hoekstra plaatste zelf een foto op Twitter van het rondje dat hij met viervoudig olympisch kampioen Sven Kramer schaatste. "Juist in deze tijd is het belangrijk dat we voldoende blijven bewegen", schreef de CDA-leider erbij.

Werkbezoek

"Dat werkbezoek, dat kan. Dat is om aandacht te besteden aan de topsport. Maar ik heb dit niet goed gedaan, ik doe mijn best om me aan de regels te houden", zei Hoekstra. 

"Voor topsporters is de schaatshal geopend", legde de Thialf-directeur Marc Winters eerder uit. Kramer valt daar natuurlijk onder, Hoekstra niet. Maar volgens Winters was de minister in Heerenveen op 'een toegestaan bedrijfsbezoek'.

Minister
Lees ook:
Minister Hoekstra krijgt kritiek na rondje in Thialf: 'Verkeerde voorbeeld'