Coronacrisis

Basisschool en kinderopvang kunnen open: OMT heeft geen bezwaar

30 januari 2021 17:00 Aangepast: 31 januari 2021 09:47
Beeld © Bart Hoogveld

De kinderopvang en basisscholen gaan spoedig weer open. Dat wil het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert, heeft daar geen bezwaar tegen. Dat melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

Het definitieve besluit valt tijdens overleg in het Catshuis met de betrokken bewindspersonen en Jaap van Dissel namens het OMT.

De NOS heeft het OMT-advies in handen. Daarin staat dat een onbekend aantal OMT-leden tegen openstelling van de scholen is. Versoepeling brengt 'een reëel risico' met zich mee voor het aantal ziekenhuis en ic-opnames, citeert de NOS uit het advies. Daarin staat verder dat er ruimte gewenst is voor 'perspectief en enige versoepeling'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ministers willen basisscholen snel open, maar beloven durven ze het nog niet

Maandag 8 februari ligt het meest voor de hand als datum van de heropening. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) had die dag vrijdag genoemd na afloop van de ministerraad.

Avondklok

Dinsdag is er weer een persconferentie van premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Het zal dan ook gaan over de avondklok. Volgens Rutte ligt die maatregel bovenop de stapel om zo snel mogelijk te schrappen.

De vraag is of dat ook daadwerkelijk gebeurt, maar een eventuele verlenging van de avondklok ligt politiek gevoelig. Een aantal bewindspersonen wil verder verlengen, een aantal anderen weer niet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore