Verkiezingen 17 maart

Wybren van Haga op 2 en Freek Jansen op 7 op nieuwe lijst Forum voor Democratie

26 december 2020 19:39 Aangepast: 26 december 2020 19:47
Wybren van Haga in de Tweede Kamer. Beeld © ANP

Op de nieuwe concept-kandidatenlijst van Forum voor Democratie staat Wybren van Haga op plek 2. Op plek 7 staat Freek Jansen, de voorzitter van de jongerenafdeling van de partij, de JFVD. Vorige maand was er grote commotie om hem, omdat antisemitisme en homofobie welig zouden tieren binnen de JFVD onder zijn voorzitterschap.

Van Haga werd vorig jaar september uit de fractie van de VVD gezet en ging als eenmanspartij verder. Eind vorige maand sloot hij zich officieel aan bij FVD. Hij trok al langer samen op met FVD-leider Thierry Baudet.

Theo Hiddema staat als lijstduwer op de lijst. Hij verliet in november de Tweede Kamer na alle ophef binnen de partij. De lijst wordt op 9 januari ter goedkeuring voorgelegd aan de leden tijdens een algemene ledenvergadering.

JA21

Vorige week werd bekend dat Joost Eerdmans en Annabel Nanninga, die onlangs opstapten bij Forum voor Democratie, met hun nieuwe partij JA21 gaan meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De drie Europarlementariërs van Forum voor Democratie sluiten zich bij hen aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eigen onderzoek Forum naar omstreden appjes: jongerenafdeling deed niets verkeerd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore