Ga naar de inhoud
Na machtsstrijd

Europarlementariërs FvD stappen over naar nieuwe partij Nanninga en Eerdmans

Europarlementariër Derk Jan Eppink. Beeld © ANP

De Europarlementariërs van Forum voor Democratie sluiten zich aan bij de nieuwe partij van Annabel Nanninga en Joost Eerdmans. Sinds de door Thierry Baudet gewonnen machtsstrijd binnen FvD, voor hen reden om met de partij te breken, zaten ze als zelfstandige delegatie in het Europees Parlement.

Europarlementariërs Derk Jan Eppink, Rob Roos en Rob Rooken kunnen zich vinden in de conservatief-liberale idealen van JA21, laten ze weten. "Het programma van JA21 sluit naadloos aan op het verkiezingsprogramma waarvoor in 2019 de conservatieve Europarlementariërs gekozen zijn."

Eerdmans
Lees ook:
Eerdmans en Nanninga doen met nieuwe partij mee aan verkiezingen

JA21 wil in maart meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen en kan mogelijk rekenen op steun van de rits Eerste Kamerleden die ook met FvD hebben gebroken. Nanninga en Eerdmans. JA21 heeft 'een politieke infrastructuur van volksvertegenwoordigers in het hele land, en straks ook in de Tweede Kamer', zeggen Eppink, Roos en Rooken.

"Vanuit het Europees Parlement zullen wij het geluid van onze kiezers blijven vertegenwoordigen."

Prominente
Lees ook:
Prominente leden Nanninga, Eerdmans, Vlaardingerbroek stappen op bij FvD
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.