Aanpak coronavirus

Kabinet gaat groepsgrootte niet vergroten tijdens kerst, blijft maximaal 3 gasten

08 december 2020 16:20 Aangepast: 08 december 2020 16:38
Kerst kan maar met een beperkte groep worden gevierd. Beeld © ANP

Het aantal bezoekers dat je thuis mag ontvangen tijdens de feestdagen, blijft ongewijzigd op 3. Dat melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Er lagen voorstellen om het aantal toegestane gasten thuis te verhogen naar 4, 5 of 6 personen, maar vanwege het oplopende aantal besmettingen is een dergelijke versoepeling volgens het kabinet niet verstandig.

Veel Nederlanders vroegen zich af of er in familieverband kerst en nieuwjaar kan worden gevierd. Dat kan nu dus maar op zeer beperkte schaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Notitie Economische Zaken: opening horeca leidt tot minder besmettingen

Het kabinet heeft ook een versoepeling van de amateursport besproken. Nu mogen jongeren tot 17 jaar gewoon sporten. In een plan zou die leeftijd verhoogd worden, naar bijvoorbeeld 25 of 27 jaar. Die versoepeling wordt eerst voorgelegd aan de experts van het Outbreak Management Team. Het OMT is de belangrijkste adviseur van het kabinet in de coronapandemie. Naar verluidt worden de coronaregels wel versoepeld voor topsporters, zo melden bronnen.

'Zorgpersoneel eerst'

Het plan om ouderen in verpleeghuizen als eerste te vaccineren gaat niet door, meldt NRC Handelsblad. Het RIVM en andere partijen denken dat de vaccinatie beter kan beginnen met het zorgpersoneel.

Het kabinet zal om 19.00 uur bekendmaken welke coronamaatregelen zullen gelden voor de komende periode. Het kabinet had aangekondigd om vandaag duidelijkheid te geven over de feestdagen. De persconferentie is rechtstreeks te volgen op deze website en op RTL 4.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore