Ga naar de inhoud
Persconferentie

Premier Rutte rekent niet op verlenging kerstvakantie

Beeld © ANP / Bart Maat

Premier Rutte denkt op dit moment dat het geen zin heeft om de kerstvakantie voor de scholen met een week te verlengen. "Nu zou ik zeggen dat deze maatregel geen dramatisch effect heeft. Ik verwacht nu dan ook niet dat de scholen langer dichtgaan." De premier houdt wel een voorbehoud: "De komende dagen gaan we beslissen. Het kan volgende week weer anders liggen."

Dinsdag geven de premier en minister De Jonge weer een persconferentie over de coronamaatregelen. De premier wilde tijdens zijn wekelijkse persconferentie verder niet vooruitlopen op eventuele nieuwe maatregelen. "Mensen snappen heel goed dat met deze hoge cijfers weinig kan."

Extra week

Een van de maatregelen die op tafel ligt, is de kerstvakantie voor scholieren met een extra week verlengen. Rutte verwacht niet dat de scholen dicht zullen gaan of langer dicht blijven tijdens de kerstvakantie. "Dit heeft hele grote gevolgen. En het lijkt, zo is mijn vermoeden, niet zo heel veel bij te dragen."

Volgens de premier zijn er besmettingshaarden in het onderwijs, maar het is ook weer niet dramatisch, zegt hij.

Ministerie
Lees ook:
Ministerie dacht nog in februari dat coronavirus minder dodelijk was dan griep

De premier zegt ook dat de komende dagen cruciaal zijn. "We gaan de komende dagen bekijken wat de deskundigen zeggen over de cijfers. Dinsdag kan het weer anders zijn." Het kabinet overlegt zondag met deskundigen op het Catshuis. 

Rutte blijft verder bij het advies om tijdens de kerstvakantie niet naar het buitenland te gaan: "blijf hier."

De Jonge over vaccineren tegen corona

00:55
Minister De Jonge over vaccineren tegen corona: 'Het kan nu wel snel gaan'