Tweede partij in de peilingen

PVV-verkiezingsprogramma komt medio januari: 'Meer dan één A4'tje'

03 december 2020 20:27 Aangepast: 03 december 2020 20:52
Geert Wilders. Beeld © ANP

Nu alle grote politieke partijen hun verkiezingsprogramma en kandidatenlijsten hebben gepresenteerd, is het wachten op de PVV. Geert Wilders laat aan RTL Nieuws weten dat hij het programma medio januari bekend gaat maken. "En het is dit keer meer dan één A4'tje", zegt Wilders.

Eén ding is al duidelijk: Geert Wilders zal de lijst weer aanvoeren. Verder wil de PVV-leider nog niets zeggen. De partij doet het goed in de peilingen en kan nu rekenen op 18 tot 22 virtuele zetels. De VVD is nu de grootste.

De partij van Wilders doet in maart voor de vijfde keer mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rutte omringd door vrouwen op VVD-kandidatenlijst

Meer dan een A4

Traditiegetrouw is de PVV de laatste partij die de kandidaten en het verkiezingsprogramma presenteert. Vier jaar geleden paste het verkiezingsprogramma precies op één A4. Het programma werd toen gepubliceerd op de Facebookpagina van Geert Wilders. "Het programma wordt dit jaar meer dan een A4'tje", zegt hij. Hoeveel meer, wil hij niet zeggen.

Wilders liet deze week al wel weten dat hij in ieder geval een nieuw ministerie van 'Immigratie, Remigratie en De-islamisering' wil. "Onze grenzen moeten dicht voor nog meer asielzoekers en immigranten uit islamitische landen. Nederland is overvol."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Met 'helder groen' programma wil Klaver grootste worden bij verkiezingen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore