Eerste besmetting in kabinet

Staatssecretaris Visser van Defensie besmet met corona

15 november 2020 17:34 Aangepast: 15 november 2020 18:06
Visser kondigde haar besmetting aan via Twitter. Beeld © ANP

Barbara Visser, de staatssecretaris van Defensie, is positief getest op het coronavirus. Dat laat ze weten via Twitter. Ze is het eerste kabinetslid dat besmet is met corona.

Visser (VVD) heeft vanwege lichte verkoudheidsklachten een coronatest ondergaan en is positief getest. "Ik voel mij verder goed, maar het betekent natuurlijk dat ik in thuisisolatie ga", schrijft ze op Twitter. "Blijf alert, blijf zoveel mogelijk thuis en blijf vooral veilig."

Visser was vrijdag niet aanwezig bij de wekelijkse ministerraad. Wel heeft zij de afgelopen dagen contact gehad met minister Ank Bijleveld (eveneens Defensie), zegt een woordvoerder. Dat contact zou op minimaal anderhalve meter afstand zijn geweest en Visser had toen nog geen klachten.

De staatssecretaris is het eerste kabinetslid dat positief getest is. Eerder gingen onder meer minister Slob van Onderwijs, minister Hoekstra van Financiën en minister Kaag van Buitenlandse Zaken uit voorzorg in quarantaine, maar zij bleken niet besmet.

Zo kondigde minister Slob in de Kamer aan dat hij in quarantaine moest

Minister Arie Slob van Media moest op 26 oktober in quarantaine omdat hij in contact is geweest met een medewerkster die met het coronavirus besmet blijkt te zijn. Kijk hier hoe hij dat zelf tijdens een debat in de Kamer aankondigde.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reinhout deed alsof hij in quarantaine moest, maar speelde stiekem FIFA

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore