In en rond winkels

Detailhandel zet beveiligers in om strengere handhaving coronaregels

14 november 2020 17:32 Aangepast: 14 november 2020 19:06
Beeld © ANP

De detailhandel gaat particuliere beveiligers en toezichthouders inzetten om de coronamaatregelen in winkels en winkelgebieden te handhaven. Zij moeten ervoor zorgen dat er strenger wordt opgetreden tegen mensen die zich niet aan de maatregelen houden. Dit melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

De beveiligers kunnen een beroep doen op de gemeente als mensen niet willen luisteren of als een situatie escaleert. De gemeenten schieten dan te hulp door boa’s of agenten in te zetten.

Steviger optreden

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), minister Wiebes (Economische Zaken) en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) hebben met de detailhandel en de werkgeversorganisatie VNO-NCW gesproken, omdat de drie politici vinden dat er steviger moet worden opgetreden tegen mensen die zich niet aan de coronaregels houden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kabinet: winkels moeten zorgen voor naleving coronaregels

Dit is ook besproken in het Veiligheidsberaad, de vergadering van de burgemeesters die voorzitter zijn van de veiligheidsregio’s in Nederland. Op verzoek van de twee ministeries heeft de detailhandel inmiddels plannen uitgewerkt. De belangrijkste daarvan is de inzet van private toezichthouders.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore