BSO Bus

Opvolger Stint mag vanaf vandaag de weg op

02 november 2020 18:20 Aangepast: 03 november 2020 00:39
De opvolger van de Stint: de BSO Bus Beeld © ANP

De opvolger van de Stint mag vanaf vandaag de weg op. Dat heeft verkeersminister Van Nieuwenhuizen aan de fabrikant laten weten.

De Stint, die door veel kinderdagverblijven wordt gebruikt voor het vervoer van de kinderen, werd twee jaar geleden van de weg gehaald na een dodelijk ongeluk in Oss. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven.

Intussen is de bolderkar flink aangepast en omgedoopt tot BSO Bus. Op basis van adviezen van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid besloot de minister vorige maand dat de BSO Bus de weg op kan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hans verloor zoontje (4) bij Stintdrama: 'Op vragen van zijn zusje heb ik geen antwoord'

Toch zal het nog wel even duren tot de opvolger van de Stint daadwerkelijk in het straatbeeld te zien zal zijn. Fabrikant Edwin Renzen is blij met het definitieve groene licht, maar wil eerst rijtrainingen geven voordat de voertuigen naar de kinderopvang gaan.

Er staan 150 BSO Bussen klaar. De verwachting is dat die eind dit jaar of uiterlijk in januari volgend jaar de weg op kunnen. Verder is Renzen druk bezig de productie weer op te starten. Het streven is om 300 voertuigen per maand te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister: opvolger Stint mag toch de weg op

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore