Ga naar de inhoud
Woede Kamer

Foutje bij stemming over hoger salaris in de zorg leidt niet tot actie kabinet

Medewerkers in de zorg krijgen er toch niets bij. Beeld © ANP

Het kabinet gaat, zoals verwacht, geen werk maken van het per ongeluk aangenomen voorstel om salarissen in de zorg te verhogen. Gisteren werd zo'n motie van PVV-leider Geert Wilders door een fout van een coalitie-Kamerlid aangenomen, maar het kabinet trekt niet nog meer geld uit voor een hoger loon voor zorgmedewerkers.

Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) legt in een brief aan de Kamer uit dat het kabinet volgens haar al veel doet.

Meerderheid
Lees ook:
Meerderheid Tweede Kamer stemt 'per ongeluk' voor hoger salaris voor de zorg

Zorgbonus

De lonen zijn de afgelopen jaren al flink gestegen, zegt Van Ark. "Ook voor 2020 en 2021 zijn behoorlijke cao-loonstijgingen afgesproken." Daarnaast wil het kabinet eerst een onderzoek naar knelpunten in de zorg afwachten. Ze wijst verder op de toegezegde zorgbonus voor medewerkers die betrokken waren bij de zorg voor coronapatiënten.

"Bovengenoemde acties zijn allen gericht om de waardering voor onze zorgprofessionals tot uiting te laten komen en de personeelstekorten aan te pakken", concludeert Van Ark. Verdere actie van het kabinet zit er niet in.

Woede Kamer

Wilders reageert woest op het kabinetsbriefje over zijn motie. "Schandelijke vieze politieke spelletjes over de rug van de zorg. Uitvoeren die motie of opstappen", briest de PVV'er op Twitter. Ook SP-voorvrouw Lilian Marijnissen is boos. "Dit is onacceptabel. Het kabinet komt hier niet mee weg."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.