'Het is nu goed'

Van Toorenburg (CDA) stopt na 14 jaar als Kamerlid

23 oktober 2020 07:22
Beeld © ANP

Madeleine van Toorenburg van het CDA stopt na de komende verkiezingen als Tweede Kamerlid. Ze vindt het tijd om plaats te maken voor nieuw talent. "Het is nu goed", zegt ze in een interview met het AD.

Van Toorenburg zit nu veertien jaar in het parlement. "Ik heb in mijn veertien jaar gezien dat mensen niet aan de beurt kwamen die een goed Kamerlid zouden zijn geweest", zegt ze in het AD. "Het CDA moet een levendige partij blijven waarvan mensen denken: als ik mijn schouders eronder zet, kan ik Kamerlid worden."

Wat ze na de verkiezingen in maart gaat doen, weet ze nog niet. Volgens het AD is er gesproken over lidmaatschap van de Eerste Kamer. Een andere mogelijkheid: "Ik zou misschien rechter kunnen worden. Maar ik ga eerst nog allerlei dingen afmaken.’’

Duolijsttrekker

Van Toorenburg steunde in eerste instantie Mona Keijzer in de strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA. Dat het eindelijk Hugo de Jonge is geworden en Pieter Omtzigt vlak onder hem eindigde, kan ze mee leven. "We hebben toch een soort duolijstrekker, een echte en een nummer twee. Dat vind ik eigenlijk wel goed."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore