Ga naar de inhoud
Verkiezingen

Verbazing over nieuw spotje DENK met voice-over van Geert Wilders

Wilders en Azarkan. Beeld © ANP

Een tv-spot in de zendtijd van politieke partijen van DENK zorgt voor verbazing op Twitter. In het spotje wordt de stem van Geert Wilders gebruikt als voice-over. Daarbij zijn beelden te zien van politici van DENK die een spandoek ophangen met de tekst 'Nederland is van ons allemaal'.

Het spotje begint met beelden van Nederland met de stem van Geert Wilders daarover heen. De tekst lijkt afkomstig te zijn van een oud tv-spotje van de PVV. "Dit is Nederland. Ons land. Onze cultuur. Onze identiteit", hoor je Wilders zeggen. Linksboven staat wel in beeld 'Dit is géén PVV-campagnespot'. 

De beelden tonen Nederlanders met verschillende achtergronden. Ook DENK-politici verschijnen in beeld.

Zie hieronder een deel van het filmpje dat verder nog niet online te vinden is

Verbazing

Veel twitteraars zijn verbaasd over de spot. Sommigen vragen opheldering aan DENK, zoals @Joortjedoe "@Denk @F_azarkan Ik ben GEEN #PVV stemmer, maar vraag me echt af waarom jullie #GEERTWILDERS gebruiken /misbruiken in jullie tv-spot voor #PolitiekePartijen. Graag antwoord hierop"

Geert
Lees ook:
Geert Wilders kan weer twitteren: 'Ik ben er weer!'

Twitteraar @R_de_Collier is verontwaardigd: "Wát 'n smerig spotje van Denk bij politiekepartijen? Denk misbruikt Wilders hierin?"

Anderen vinden het een goede grap, zoals @RvanBedaf: "Iemand het spotje #politiekepartijen van #Denk gezien? Mijn eerste indruk is: geniaal! Je moet wel van Nationalisme houden. Voice-over plagiaat van Wilders."

DENK zegt dat het inderdaad een nieuw spotje is. "We willen gewoon even prikkelen", zegt DENK-leider Azarkan tegen RTL Nieuws.

Geert Wilders laat in een reactie weten. "Ze hebben mijn stem blijkbaar nodig om te scoren. Dat snap ik gelet op de peilingen. Maar mijn ideale Nederland is een Nederland zonder DENK."