Regionale maatregelen

Horeca in coronabrandhaarden om 01.00 uur dicht, groepsgrootte maximaal 50

17 september 2020 20:21 Aangepast: 18 september 2020 07:08
Beeld © ANP

Horecazaken in coronabrandhaarden mogen vanaf 00.00 uur niemand meer binnenlaten en moeten om 01.00 uur sluiten. Ook wordt de groepsgrootte aangepast naar maximaal 50 personen. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. Vandaag worden die regionale maatregelen bekendgemaakt.

Omdat het aantal besmettingen oploopt, komen er nieuwe maatregelen voor verschillende regio's, waaronder ook studentensteden. Vandaag heeft het kabinet overlegd met de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen en Leiden. In die laatste stad is het aantal besmettingen de laatste week verdubbeld.  

Coronavirus 

Het kabinet houdt vandaag ook weer een speciale coronapersconferentie. Die is live te zien op RTL 4 en de website van RTL Nieuws.

Het kabinet heeft een zogeheten escalatieladder in het leven geroepen, die per regio aangeeft hoe het daar staat met de verspreiding van het coronavirus. Dit beoordelingssysteem kent drie stappen: waakzaam, zorgelijk en ernstig.

De veiligheidsregio's en het kabinet willen met maatwerk het aantal besmettingen terugdringen. Vooral onder jongeren loopt het aantal besmettingen hard op. Daarom starten de studentensteden een campagne om jongeren en ook migranten te bereiken.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore