Ga naar de inhoud
Weer door het stof

Minister Grapperhaus breekt tijdens debat over coronamisser bruiloft

Het moment dat Grapperhaus emotioneel wordt.

Minister Ferd Grapperhaus is zwaar geëmotioneerd tijdens het debat waarin hij moet knokken voor zijn baan als minister na zijn coronamisser. "Het spijt me dat ik in de fout ben gegaan", zei hij terwijl hij een traantje wegpinkte. De minister vindt nog wel dat hij geloofwaardig is om zijn functie uit te voeren.

Minister mag aanblijven

Het Kamerdebat over de coronacrisis duurde tot diep in de nacht en minister Grapperhaus kreeg het zwaar te verduren. Toch mag hij aanblijven. 

"Ik ga nu zeker niet naar huis met het idee: 'Zo dat hebben we gehad'", vertelde de minister. "De komende tijd ga ik er alles aan doen om het vertrouwen van de samenleving volledig terug te winnen. Zo kunnen we het levensgevaarlijke coronavirus eronder krijgen."

Lees het hele verhaal hier

Minister
Lees ook:
Minister Grapperhaus mag blijven, maar is zwaar beschadigd

Grapperhaus moet in de Tweede Kamer verantwoording afleggen voor zijn coronablunder. Aanleiding zijn foto's die zijn opgedoken van zijn bruiloft vorige maand, waarop te zien is dat de coronaregels worden overtreden. Grapperhaus heeft vorige week daarover zijn spijt betuigd en doet dat vandaag weer. 

Weer door het stof

"Ik ben tekortgeschoten. Dat is een pijnlijke les", zei een geëmotioneerde minister terwijl hij een traantje wegpinkte.  Hij heeft een verkeerde inschatting gemaakt, zei hij. "Ik heb het zelf beslist niet goed gedaan. Ik ben tekort geschoten in het goede voorbeeld zijn", zegt hij.

De oppositie is kritisch op de minister en vraagt zich af of hij nog wel geloofwaardig is.

Bekijk hier de beelden:

Het moment dat Grapperhaus breekt:

01:25
Minister Ferdinand Grapperhaus is zwaar geëmotioneerd tijdens het debat waarin hij moet knokken voor zijn baan als minister na zijn coronamisser.

Onderwerp van gesprek

De bruiloftfoto's van Grapperhaus zijn al een week onderwerp van gesprek. Vorige week donderdag kwamen er al foto’s naar buiten waarop te zien is dat de bruiloftsgasten niet voldoende afstand houden op het bordes.

Gisteravond bleek uit nieuwe foto’s dat de minister zelf ook de coronaregels aan zijn laars lapt. Zo lijkt Grapperhaus handenschuddend op de foto te staan, wordt niet voldoende afstand gehouden en omhelst hij zijn schoonmoeder.

Premier Rutte voorafgaand aan het debat

00:22
Harde
Lees ook:
Harde verwijten na coronablunder Grapperhaus: 'Bent u nog geloofwaardig?'