Ga naar de inhoud
Minister onder vuur

Premier Rutte: positie Grapperhaus is houdbaar

Premier Rutte

Premier Rutte heeft zojuist een eerste, korte reactie gegeven op de kwestie rondom Grapperhaus. Op de vraag- is de positie van Grapperhaus nog houdbaar na de nieuwe foto's- antwoordde de premier: "Ja".

Premier Rutte voegde daaraan toe: "Ik heb me daar gisteren ook al over uitgesproken. Ik vind het verder netjes, om eerst het debat te voeren."  Rutte zei dit na een overleg dat hij had met Black Lives Matter op het Catshuis.

Vanmiddag moet minister Grapperhaus zich vanaf 17:00 uur verantwoorden in de Tweede Kamer. De verwachting is dat het een pittig debat wordt.

Onder vuur

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) ligt onder vuur vanwege foto's van zijn bruiloft waarop de minister en zijn gasten, zich niet aan de coronaregels houden. 

Premier Rutte zei vrijdag nog over de kwestie dat er dingen fout zijn gegaan op het huwelijk van minister Grapperhaus, maar hij vindt niet dat de geloofwaardigheid van de minister op het spel staat. 

Rutte blijft achter Grapperhaus staan

00:22

'Dit zegt niets'

Dat premier Rutte zojuist zegt dat hij vindt dat de positie van Grapperhaus houdbaar is, zegt volgens politiek commentator Frits Wester niets. "Grapperhaus wil het debat zelf aangaan, dus kan de premier moeilijk iets anders zeggen", zegt Wester.

"Stel dat hij het tegenovergestelde zou zeggen voorafgaand aan het debat, dan zou Grapperhaus op dat moment al weg zijn met een dikke kabinetscrisis als gevolg. Vergeet ook niet dat Rutte ook in het verleden steeds het vertrouwen in zijn collega’s heeft uitgesproken tot het moment dat zij zelf opstapten of daartoe door de Kamer werden gedwongen."

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe foto's waarop Grapperhaus coronaregels schendt opgedoken
Bron: RTL Nieuws