Goede voorbeeld

Grapperhaus: spijt dat mensen zich niet aan 1,5 meter hebben gehouden op bruiloft

27 augustus 2020 16:24 Aangepast: 27 augustus 2020 16:36
Ferd Grapperhaus. Beeld © ANP

Minister Ferd Grapperhaus zegt het te spijten dat op zijn bruiloft afgelopen weekeinde niet door iedereen 1,5 meter afstand is gehouden. Dat zei hij nadat beelden waren opgedoken van het huwelijk waarop mensen dicht op elkaar stonden.

Op de beelden is het gezelschap op het bordes te zien, waarbij mensen geen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Maar volgens Grapperhaus werden op die plek mensen die samen een huishouden vormen bij elkaar gezet. "Natuurlijk, soms loopt het dan even door elkaar. Maar we hebben telkens gezegd: mensen, let op de regels."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Willem-Alexander en Máxima reageren na verbreken coronaregels

Emotie

Toch kan hij niet uitsluiten dat de afstand tussen mensen soms niet voldoende was. "Het is natuurlijk een emotionele gebeurtenis. Dat was het zeker voor mijn familie, gezien mijn voorgeschiedenis als weduwnaar. In de emotie kan iemand dan toch de verleiding hebben de afstand te willen verkleinen."

Vanwege de coronacrisis was de dag kleinschaliger dan gepland, aldus Grapperhaus. "Het was een kleine setting met gezinnen en hele goede vrienden. In klein gezelschap hebben we een plechtigheid, lunch en etentje gehad." Het geplande feest is een jaar uitgesteld. "Ik vind altijd dat we het goede voorbeeld moeten geven. Daarom is door het grootste deel een streep gegaan."

Huishoudens

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol voltrok de ceremonie tussen Grapperhaus en Elsevier-journaliste Elisabeth Wytzes. Ook volgens haar is er bij de bruiloft 'zo goed mogelijk rekening gehouden met de coronaregels: 1.5 meter en huishoudens bij elkaar'

"Wat het beeld wellicht vertekent is dat familieleden voortdurend dicht bij elkaar staan op de foto’s en video en dat we op een bordes staan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koning en koningin schenden coronaregel tijdens vakantie in Griekenland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore