Weer acties

Boerenacties bij distributiecentrum AH voorbij: bevoorrading 230 winkels weer op gang

10 juli 2020 11:18 Aangepast: 10 juli 2020 14:42
De boeren in Zwolle. Beeld © ANP

De boerenacties bij het distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle zijn inmiddels voorbij. Door de acties kwam de bevoorrading van 230 supermarkten in gevaar, maar die kan dus nu weer op gang komen.

De AH liet eerder vandaag al in een reactie weten: "Wij begrijpen de zorgen van de Nederlandse boeren. Maar de acties bij onze distributiecentra vinden wij niet de juiste weg." 

De supermarktketen vervolgde: "Het gaat de boeren om de maatregel van minister Schouten over het veevoer. Het is dus belangrijk dat boerenorganisaties met de overheid hierover in gesprek zijn en tot oplossingen komen."

Maandagavond waren de boeren ook al naar het distributiecentrum in Zwolle getrokken omdat ze het niet eens zijn met de prijs die ze voor hun producten krijgen.

Verschillende plekken acties 

De boeren komen vandaag op verschillende plekken weer in actie vanwege de stikstofmaatregelen van minister Carola Schouten van Landbouw. Zeker 140 boeren zijn met hun trekkers vanuit de Achterhoek onderweg naar Den Haag.

"Het is één grote denderende stoomwals", zegt Rutger van Lier van Farmers Defence Force vanaf de trekker. "We verwachten dat er onderweg nog veel meer boeren aansluiten."

De gemeente Den Haag zegt voorbereid te zijn op de acties. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister Schouten over boerenprotesten: 'Ik ben niet bang en laat me niet weerhouden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore