Boeren weer richting Den Haag

Minister Schouten over boerenprotesten: 'Ik ben niet bang en laat me niet weerhouden'

10 juli 2020 10:43 Aangepast: 10 juli 2020 11:02
Minister Carola Schouten. Beeld © ANP

Minister Carola Schouten vindt het jammer dat ze woensdag vanwege boerenprotesten haar werkbezoek moest cancelen. Volgens de politie was haar veiligheid in het geding. De minister verzekert: "Ik vind het jammer, maar ik laat me niet weerhouden." Ook vanochtend zijn er zeker 140 boeren in hun trekkers onderweg vanuit de Achterhoek naar Den Haag.

De Tweede Kamer reageerde eerder al woedend dat de Landbouwminister woensdag haar werkbezoek aan een Zeeuwse boerderij moest afbreken. Tientallen trekkers blokkeerden even verderop de weg. 

Schouten: 'Ik laat me niet weerhouden'

Schouten zei vanochtend: "Ik vond het jammer dat ik mijn werkbezoek niet kon voortzetten. De politie zei dat het niet verstandig was om het werkbezoek voort te zetten."

Bang is de minister niet. "Ik vond het ongelooflijk jammer. Ik wil graag mijn werk doen." Ze laat zich dan ook niet weerhouden: "Ik vind dat ik mijn werk moet doen. Dat kon woensdag niet helaas." 

Ga in gesprek

Schouten denkt dat de protesten de boodschap van de boeren niet versterkt. "Het is ook niet slim. Als je verder wil komen met elkaar is het veel verstandiger om met elkaar in gesprek te komen. Ik wil dat we in gesprek gaan en dat we er samen uitkomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister Schouten heroverweegt voermaatregel voor melkvee

De minister gaat wel opnieuw kijken naar haar plan om boeren te verplichten eiwitarm voer te geven aan melkvee. Ze vindt niet dat ze daarvoor zwicht voor de druk van de boeren. "Er wordt zoveel gezegd, als ik daar allemaal op ga reageren."

Boeren naar Den Haag 

Vanochtend zijn er zeker 140 boeren in hun trekkers onderweg vanuit de Achterhoek naar Den Haag. De boeren zijn rond 8.30 uur vertrokken bij de Radstake in Heelweg en rijden via provinciale wegen in de richting van Den Haag. Politie zet de kruispunten af. 

"Het is één grote denderende stoomwals”, zegt Rutger van Lier van Farmers Defence Force vanaf de trekker. Hij verwacht dat er onderweg nog veel meer boeren aansluiten. 

De gemeente Den Haag zegt voorbereid te zijn.

Protesterende boze boeren: 'Iedereen is gezeik Den Haag strontzat'

Boze boeren protesteren al dagen door het hele land: 'Iedereen is gezeik Den Haag strontzat'
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze boeren uiten kritiek op boerenacties: 'Dit is echt de verkeerde weg'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore