Ga naar de inhoud
Alle zitplaatsen weer beschikbaar

Bus en trein vanaf 1 juli ook voor niet-noodzakelijke reizen

Het openbaar vervoer gaat vanaf 1 juli verder open. Tot nu toe mocht de bus of de trein alleen worden gebruikt voor noodzakelijke reizen. Die beperking wordt geschrapt, maakt het kabinet vanavond bekend. Dat melden Haagse bronnen aan RTL Nieuws.

Sinds een paar weken rijdt het openbaar vervoer weer op volle sterkte. Alle zitplaatsen zijn weer beschikbaar.  Volgens staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) kan de beperking ‘alleen noodzakelijke reizen’ worden losgelaten nu er weer meer vervoerscapaciteit is. "Dat is een logica die iedereen kan volgen."

 

Deze
Lees ook:
Deze versoepelingen kondigt het kabinet vanavond aan

Overvolle treinen en bussen voorkomen

Reizen met de bus of de trein mag dan weer, ook als het om niet-noodzakelijke reizen gaat. Wel wil het kabinet overvolle treinen en bussen voorkomen. Het advies blijft daarom om de spits en drukte te mijden. Ook de oproep om zo veel mogelijk thuis te werken blijft van kracht.

Een deel van de zitplaatsen in treinen en bussen is nu nog afgeplakt. Maximaal 40 procent van de totale capaciteit mag nu worden gebruikt. Het kabinet kijkt nog of het mogelijk is weer meer of zelfs alle zitplaatsen te gebruiken.

Touringcars

Voor touringcars gaan waarschijnlijk dezelfde regels gelden. Alle zitplaatsen kunnen weer worden gebruikt, zolang reizigers gebruik maken van een mondkapje.

Ook moet het touringcarbedrijf informeren naar hun gezondheid en contactgegevens bijhouden, zodat reizigers bij een besmetting gemakkelijk kunnen worden getraceerd.

Veilig of niet? Op vakantie in een propvol vliegtuig:

02:02
De vakanties binnen Europa kunnen vanaf 15 juni weer doorgaan, kondigde premier Rutte gisteren aan. Maar is dat wel veilig, met zijn allen in een propvol vliegtuig? De meningen zijn verdeeld.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.