Ga naar de inhoud
'Risico acceptabel'

Beleid aangepast: kind tot 6 jaar met snotneus mag naar opvang en school

Beeld © ANP

Kinderen met snottebellen en neusverkoudheidsklachten kunnen niet langer geweigerd worden door een kinderopvang. Het RIVM heeft het advies voor kinderen tot 6 jaar aangepast, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Alleen kinderen die koorts hebben of kinderen uit een gezin waar een volwassen gezinslid coronaklachten heeft, mogen nog worden geweigerd door een kinderopvang.

Sector ingelicht

De sector is al ingelicht over de nieuwe regels. Alleen neusverkoudheidsklachten zoals snottebellen zijn dus geen reden meer om kinderen tot 6 jaar te weigeren op een school of opvang.

Jeugdartsen:
Lees ook:
Jeugdartsen: kinderen met snotneus gewoon naar opvang, alleen bij koorts thuis

Jeugdartsen drongen gisteren al aan op nieuw beleid en deden een oproep om een kind met een snottebel, een loopneus of een kuchje niet langer thuis te houden. Nu is het beleid nog dat iedereen die verkoudheidsklachten of koorts heeft, thuis moet blijven. Maar dat leidde bij kinderdagverblijven te vaak tot problemen.

Risico acceptabel

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Infectieziektenbestrijding (NVIB) en AJN Jeugdartsen Nederland hebben kleine kinderen vaak klachten en zijn de risico's dat ze andere kinderen ziek maken 'acceptabel laag'.

Sinds 1 juni zijn er 3500 kinderen van 0 tot 6 jaar getest op corona. Slechts 0,5 procent was positief, blijkt uit cijfers. 

'Heel Nederland staat achter jullie'

01:38
Om de medewerkers een hart onder de riem te steken, ging premier Rutte begin april langs bij een kinderopvang in Pijnacker.