Tijdens coronacrisis

Tamara van Ark wordt nieuwe minister voor Medische Zorg

28 mei 2020 17:06 Aangepast: 28 mei 2020 17:28
Tamara van Ark Beeld © ANP

Tamara van Ark volgt PvdA'er Martin van Rijn op 9 juli op als minister voor Medische Zorg. De VVD'er is op dit moment nog staatssecretaris van Sociale Zaken. Wie Van Ark daar opvolgt is nog niet bekend.

De opvolger van Van Ark op Sociale Zaken moet nog worden gescreend en dat duurt nog enige tijd, laten ingewijden weten. De 45-jarige Van Ark is gevraagd als opvolger van Van Rijn vanwege haar ruime ervaring in de Tweede Kamer en in het kabinet. Ze zat jarenlang in de Tweede Kamer, waar ze onder meer de portefeuilles zorg en arbeid had.

Van Rijn

Van Rijn volgde op 23 maart voor drie maanden VVD'er Bruno Bruins op, die onverwacht opstapte vanwege oververmoeidheid.

Het was opmerkelijk dat een PvdA'er toetrad tot een kabinet waar zijn partij niet aan deelneemt. Vanwege de crisissituatie werd 'in het landsbelang' een uitzondering gemaakt op die ongeschreven regel. "Partijkleur is niet interessant", zei premier Mark Rutte daarover.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PvdA'er Martin van Rijn treedt op 9 juli terug als minister voor Medische Zorg

Van Rijn trad 'op persoonlijke titel' toe tot het kabinet.

PvdA-leider Lodewijk Asscher zei vanochtend in het Radio 1 Journaal dat de termijn van Van Rijn inmiddels lang genoeg had geduurd. "We zijn vreselijk trots dat hij aan het begin van de crisis naar voren is gestapt om de brand te helpen blussen", zei Asscher. "Maar de alarmfase is wel weer voorbij."

Minister Bruins onwel tijdens coronadebat:

Tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer is minister Bruins van Medische Zorg onwel geworden. Kamervoorzitter Arib heeft het debat geschorst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore