Ingestort

GroenLinks-Tweede Kamerlid wordt onwel achter spreekgestoelte

26 mei 2020 16:21 Aangepast: 26 mei 2020 20:00
GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee. Beeld © ANP

GroenLinks-Tweede Kamerlid Tom van der Lee is onwel geworden achter het spreekgestoelte in plenaire zaal van de Tweede Kamer. Dat gebeurde zojuist toen Kamerleden spraken over de agenda van het parlement. Van der Lee viel om en lag een paar minuten op de grond.

Hij kon uiteindelijk met hulp van enkele andere lopend de Kamer verlaten. Kamervoorzitter Arib zei tegen de geschrokken Kamerleden dat Van der Lee onwel was geworden, 'maar hij loopt weer'. Arib schorste daarna opnieuw het overleg.

Wat er aan voorafging

Het 55-jarige Kamerlid had een voorstel gedaan om de minister-president niet meer standaard uit te nodigen voor debatten over het coronavirus. Daarop kwam van de oppositie veel kritiek. Toen hij wilde reageren, zakte Van der Lee ineen. Hij is later naar het ziekenhuis gebracht voor een medische check. 

Op Twitter liet de Kamerlid vanavond weten dat hij in orde is. "Het gaat weer goed hoor. Ik heb net complete checkup gehad; er lijkt niets ernstigs achter te zitten", schrijft hij. "Ik had vanochtend 10 km hardgelopen, daarna te weinig gedronken. Kreeg ‘t benauwd en ‘n black-out, die ik me niet herinner. Dank voor alle goede wensen."

Medio maart ging toenmalig minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport ook al onderuit achter het spreekgestoelte van de Tweede Kamer. Hij bleek oververmoeid en trad kort na het incident af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister Bruins onwel tijdens debat over coronavirus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore