Ga naar de inhoud
Coronamaatregelen

Nog niet de helft van de Nederlanders volgt advies op om vaak handen te wassen

Handen wassen; het is een duidelijk advies.

Was regelmatig goed je handen. Dit advies horen we al weken, maar toch houdt maar 48 procent van de Nederlanders zich hieraan. Dat zei minister De Jonge tijdens de persconferentie over de versoepelingen van de coronamaatregelen.

Het RIVM onderzoekt hoe we de gedragsadviezen rond corona naleven. Het advies om regelmatig handen te wassen, is volgens minister De Jonge het advies dat het slechtst scoort in het geheel.

Dat zei hij gisteren tijdens de persconferentie waarin de versoepeling van de coronamaatregelen bekend werd gemaakt.

'Toch regelmatig genoemd'

Nog niet de helft (48 procent) volgt het advies om regelmatig zijn of haar handen te wassen, zei De Jonge. "Terwijl dat advies toch regelmatig wordt uitgesproken."

"Het is misschien een beetje flauw dat ik nu toevallig het laagst opgenomen advies opnoem", vervolgde hij. "We houden ons verder geweldig goed aan de gedragsadviezen.Daarom is het zo goed gegaan met het terugdringen van de verspreiding van het virus." 

Met vrienden het park in? Rutte legt uit wat wel en niet mag

01:28

Aangekondigde versoepelingen

Tijdens de persconferentie lieten De Jonge en premier Rutte gisteren weten dat de aangekondigde versoepelingen kunnen doorgaan. "De ruimte die er nu is, hebben we met elkaar verdiend."

Lees daar hier meer over.

Zo
Lees ook:
Zo gaat Nederland verder open – met een belangrijke rol voor de jeugd
Bron: RTL Nieuws