Coronamaatregelen

Basisscholen begin juni weer helemaal open

19 mei 2020 16:48 Aangepast: 19 mei 2020 16:57
Beeld © ANP Foto

De verwachting is dat het basisonderwijs per 8 juni weer helemaal open gaat. Dat bevestigen bronnen aan RTL Nieuws na berichtgeving van De Telegraaf.

Het kabinet mikt op een opening van het basisonderwijs per 8 juni, bevestigen Haagse bronnen. Voorwaarde is wel dat de cijfers zich positief blijven ontwikkelen. Daarbij gaat  het om de ziekenhuis- en ic-opnames en de besmettingsgraad.

Persconferentie

De maatregel is een van de versoepelingen die het kabinet vanavond bekend gaat maken. Vanmiddag praat het kabinet over de coronamaatregelen. Om 19:00 uur is er een persconferentie waarbij de maatregelen bekend worden gemaakt door premier Rutte en minister De Jonge. Die is live te volgen op RTL 4 en via onze app. 

Sinds 11 mei gaan de basisschoolleerlingen de helft van de tijd naar school. 

Middelbare scholen

Vanaf 1 juni mogen ook de middelbare scholen weer gedeeltelijk open. De middelbare scholieren moeten wel anderhalve meter afstand van elkaar en hun leraren houden. Dat betekent dat er een stuk minder kinderen in de klas kunnen. 

R onder de één? Zo wordt de besmettingsgraad berekend

Het is een belangrijk getal voor eventuele verdere versoepeling van de coronamaatregelen: de besmettingsgraad R, ook wel het reproductiegetal. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore