Na wekenlange ruzies

Politici DENK verzoenen zich: 'We laten het verleden achter ons'

17 mei 2020 21:51
Beeld © ANP

En weer een nieuw hoofdstuk in de ontwikkelingen bij politieke partij DENK. De drie kopstukken hebben het al weken slepende conflict bijgelegd. "De betrokkenen in dit proces hebben spijt betuigd en elkaar beloofd om het verleden achter zich te laten en zich te richten op de toekomst van DENK", schrijft de partij in een verklaring.

Fractieleider Farid Azarkan, partijvoorzitter Selçuk Öztürk en Kamerlid Tunahan Kuzu waren verwikkeld in een slepend conflict. Nadat Kuzu zich begin maart had teruggetrokken als partijleider en fractievoorzitter, wegens een conflict met Öztürk, vroeg Azarkan het bestuur terug te treden. Dat weigerde voorzitter Öztürk, hoewel de meeste bestuursleden inmiddels zijn opgestapt.

Daarna zette het bestuur Azarkan uit de partij. Later vernietigde de beroepscommissie van DENK dat royement.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Soap rond DENK duurt voort: Azarkan toch niet uit partij gezet

Constructieve gesprekken

Azarkan, Öztürk en Kuzu hebben de afgelopen dagen 'constructieve gesprekken' gevoerd over de toekomst van DENK. "De komende weken zullen zij met elkaar in gesprek blijven. In onderling overleg zijn in het belang van DENK goede afspraken gemaakt."

De afgelopen tijd maakten Kuzu en Öztürk beide bekend na de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar niet terug te zullen keren in de Tweede Kamer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Crisis bij DENK duurt voort: Öztürk stopt na verkiezingen als Kamerlid

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore