Ruzies bestraft

50PLUS na vertrek Krol compleet ingestort: nog 1 zeteltje over in peiling

10 mei 2020 09:21 Aangepast: 10 mei 2020 10:28
50PLUS-fractievoorzitter: Henk Krol. Beeld © ANP

De ruzie en het opstappen van Henk Krol heeft voor een complete ineenstorting van ouderenpartij 50PLUS gezorgd. Volgens de nieuwste peiling van Maurice de Hond houdt de partij nog maar 1 zeteltje over.

Precies een week geleden maakte Henk Krol bekend uit 50PLUS te stappen en een nieuwe partij op te richten. De gevolgen zijn voor de ouderenpartij keihard: in de nieuwste peiling van Maurice de Hond houdt de partij nog maar een zeteltje over.

Van 10 naar 1 zetel

Vier weken geleden stond 50PLUS nog virtueel op 10 zetels, twee weken geleden nog op 8. 

Maar een klein deel van de kiezers volgt Henk Krol naar zijn nieuwe partij, blijkt uit de peiling van De Hond. Hij komt nu op 1 zetel

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoog spel van Henk Krol

DENK ook bestraft om ruzie

Ook de partij DENK krijgt in de peilingen klappen en verliest weer een zetel ten opzichte van vorige week. Er is al weken geruzie in die partij.

Deze week zette het bestuur fractievoorzitter Azarkan uit de partij, maar hij weigert op te stappen.

VVD wint fors in crisistijd

Voor de rest verdelen de kiezers zich over een groot aantal partijen. VVD, CDA, PvdA, Forum en GroenLinks krijgen er allemaal 1 zetel bij ten opzichte van vorige week.

De VVD wint tot nu toe fors in crisistijd. Vergeleken met twee maanden geleden steeg de VVD met 12 zetels. Het optreden van premier Rutte in de coronacrisis, wordt ook door niet-VVD'ers gewaardeerd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

DENK-bestuur zet fractieleider Farid Azarkan uit de partij

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore