Ga naar de inhoud
Coronamaatregelen

Advies aan kabinet: basisschoolkinderen in kleine groepjes weer naar school

Laat kinderen in kleine groepjes weer naar school gaan en houd de horeca nog tot zeker halverwege mei gesloten. Dat is het advies van deskundigen aan het kabinet, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Vanavond neemt het kabinet een besluit over het al dan niet versoepelen van de coronamaatregelen. Het Outbreak Management Team (OMT), bestaande uit meerdere zorgdeskundigen, is hiervoor leidend.

Bronnen melden aan RTL Nieuws dat het OMT adviseert om de basisschoolkinderen weer naar school te laten gaan. In kleinere groepen die over de dag verspreid worden. De schoolvakanties zouden ingekort moeten worden.

Ook adviseren de deskundigen om kinderen tot 12 jaar drie keer per week te laten sporten, zonder de anderhalve meter in acht te nemen.

Horeca dicht blijven

Over de horeca adviseert het OMT dat die tot 16 mei nog gesloten moet blijven. Mogelijk wordt die datum nog verlengd. Evenementen worden tot september of oktober afgelast. 

Zorginstellingen moeten ruimte krijgen om hun bezoekregeling te verruimen zodat 1 of 2 personen op bezoek kunnen komen. Verder zouden musea en dierentuinen onder strikte voorwaarden weer open kunnen. Het versoepelen van de maatregelen in bijvoorbeeld alleen het noorden van het land vindt het OMT geen goed idee.

Worden
Lees ook:
Worden coronamaatregelen versoepeld? 'Kabinet wil wel, maar durft nog niet echt'

De persconferentie van premier Mark Rutte is morgenavond te volgen op RTL4 en via onze website en app.

1,5 meter afstand onmogelijk voor Café Nol: 'Dan maar 5 klanten'

01:48
Hoe gaat de 1,5 meter samenleving er straks uitzien?
Bron: RTL Nieuws