Na halfjaar ziekte

Minister Ollongren blij dat ze 'na ups en downs' weer aan het werk kan

14 april 2020 12:07 Aangepast: 14 april 2020 12:12
Kajsa Ollongren Beeld © ANP

Minister Kajsa Ollongren is blij dat zij zich na een halfjaar afwezigheid door ziekte weer kan inzetten voor Nederland. ''Zeker in deze moeilijke tijd. Iedereen werkt keihard om de verspreiding van het coronavrisus te bestrijden. Ik ben zeer gemotiveerd om vanaf vandaag ook mijn steentje bij te dragen''.

Ollongren schrijft dit in een persoonlijke mail aan de leden van haar partij, D66.  Zij heeft vandaag haar werkzaamheden als minister hervat.

De afgelopen maanden waren voor Ollongren niet gemakkelijk. Zij onderging vorig jaar een operatie aan haar bijholtes. ''Het medische traject en het herstel duurden langer dan verwacht en gingen gepaard met ups en downs. Waar ik mij steeds aan vasthield was dat ik weer aan het werk zou kunnen'', schrijft ze.

Vervanging

Ollongren bedankt de collega's die de afgelopen maanden haar portefeuilles overnamen. Dat waren de tijdelijk tot minister benoemde staatssecretarissen Raymond Knops en Stientje van Veldhoven en de ministers Ank Bijleveld Cora van Nieuwenhuizen en Wouter Koolmees.

De vervangingsregeling wordt deze week beëindigd. Uitzondering hierop is dat Wouter Koolmees voorlopig het vice-premierschap blijft waarnemen. Dit omdat hij nauw betrokken is bij de overleggen van het kabinet over de coronacrisis.

Morgen is Ollongren voor het eerst weer in de Tweede Kamer voor een wetgevingsoverleg over de verlenging van tijdelijke huurcontacten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister Kajsa Ollongren keert morgen terug als minister

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore