Halfjaar ziekteverlof

Minister Kajsa Ollongren keert morgen terug als minister

13 april 2020 18:19 Aangepast: 13 april 2020 20:25
Minister Kajsa Ollongren keert morgen terug na haar ziekte. Beeld © ANP

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) keert morgen terug op haar post na een halfjaar ziekteverlof. Aanvankelijk zou ze eind maart alweer beginnen, maar vanwege het coronavirus werd haar terugkeer uitgesteld. Ze had namelijk een aandoening aan de luchtwegen.

Ollongren was enkele weken geleden al begonnen met inwerken. Daarvoor verscheen ze ook weer op haar ministerie, waar ze gesprekken voerde met ambtenaren over haar dossiers. Nu gaat ze dus weer echt als minister aan de slag.

Bijholtes

Vorig jaar onderging Ollongren een operatie aan haar bijholtes. Na korte tijd keerde ze terug op het ministerie. Ze kreeg echter te maken met complicaties en moest zich, in het belang van haar herstel, vanaf 1 november weer ziek melden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Terugkeer minister Kajsa Ollongren vanwege coronacrisis uitgesteld

Vervangen

Ollongren werd sinds november vorig jaar vervangen door de tijdelijk tot minister gepromoveerde staatssecretarissen Raymond Knops en Stientje van Veldhoven en minister Ank Bijleveld.

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken nam haar rol als vice-premier waar. Minister Cora van Nieuwenhuizen ontlastte haar collega Van Veldhoven door de portefeuille spoor van haar over te nemen. 

Die constructie wordt nu beëindigd, met uitzondering van het vice-premierschap. Dat blijft voorlopig bij Wouter Koolmees vanwege de coronacrisis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore