Crisis in partij

Crisis bij DENK gaat door: fractievoorzitter Azarkan wil af van bestuur

08 april 2020 14:33 Aangepast: 08 april 2020 14:54
DENK-lid Farid Azarkan Beeld © ANP

De crisis binnen de partij DENK gaat maar door. Farid Azarkan, die het fractievoorzitterschap van DENK voorlopig overneemt, vraagt het bestuur van die partij terug te treden. Hij pleit voor een interim-bestuur 'waarmee ik leiding kan geven om uit deze crisis te komen', zegt de politicus.

"Ik heb in het partijbelang besloten het bestuur te vragen verantwoordelijkheid te nemen", zegt Farid Azarkan in een filmpje op sociale media.

Broedermoord 

Ook Selçuk Öztürk zit als partijvoorzitter in dat bestuur. Hij is een van de hoofdrolspelers in het conflict dat is opgelaaid in die partij. Tunahan Kuzu beschuldigt zijn medeoprichter Öztürk van 'broedermoord' en 'chantage', omdat de partijvoorzitter de buitenechtelijke relatie van Kuzu zou hebben gebruikt om hem onder druk te zetten.

'Grensoverschrijdend gedrag'

Kuzu kondigde vorige maand aan zijn fractievoorzitterschap neer te leggen. Hij was tevens partijleider, maar gaf aan na de verkiezingen van 2021 uit de politiek te stappen. Via de media kwamen verhalen naar boven dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan 'grensoverschrijdend gedrag'.

Kuzu zegt dat Öztürk, die hem al langer zou ondermijnen, hierachter zat. In een ziedende post op Facebook zegt Kuzu dat "deze kwestie door mijn ‘strijdmakker’ werd misbruikt om mij politiek te lynchen".  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kuzu beticht DENK-voorzitter Öztürk van 'politieke broedermoord'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore