Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Politiek

Kijk mee: debat over het corona-steunpakket voor ondernemers

25 maart 2020 13:24 Aangepast: 25 maart 2020 17:37
Minister Hoekstra ging vorige week samen met premier Rutte in gesprek met gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire. Beeld © ANP

Rond 13.30 vergadert minister Wopke Hoekstra van Financiën met de Tweede Kamer over het steunpakket voor ondernemers dat het kabinet vorige week aankondigde en de wijzigingen die hiervoor nodig zijn in de begroting. Kijk hier mee.

Om de begroting van 2020 kloppend te maken zijn er een aantal aanpassingen nodig. Het kabinet heeft hiervoor vier wijzigingsvoorstellen naar de Kamer gestuurd. Daarover wordt woensdag overleg gevoerd. 

Om de pijn van de coronacrisis te verzachten voor ondernemers heeft het kabinet een groot steunpakket gepresenteerd. Kamerleden willen nu vooral meer duidelijkheid over de effecten van deze maatregelen op de overheidsfinanciën en de financiële positie van Nederland op de lange termijn.

Het kabinet wil zoveel mogelijk banen redden en bedrijven overeind te houden. Daar denkt Hoekstra tientallen miljarden voor te moeten lenen. Alleen al in de komende maanden zou het over 10 tot 20 miljard euro gaan.

Bekijk hier de livestream

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Crisismaatregelen: dit ligt er klaar voor zzp'ers en andere ondernemers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore