Stopt als leider

Kuzu stopt als DENK-partijleider: 'Afgelopen jaren waren rollercoaster'

21 maart 2020 16:00 Aangepast: 21 maart 2020 17:14

Tunahan Kuzu stopt als partijleider van de politieke partij DENK en is niet beschikbaar als lijsttrekker bij de volgende verkiezingen. Hij blijft zijn werk in de Tweede Kamer wel doorzetten maar draagt het fractievoorzitterschap over aan Farid Azarkan.

Kuzu heeft DENK zaterdag verteld dat hij niet beschikbaar is als lijsttrekker, zo meldt hij. Na de verkiezingen in maart volgend jaar zal hij stoppen met de politiek.

Enerverend

Op Facebook schrijft hij dat de afgelopen jaren als een rollercoaster waren. "Het bouwen aan een politieke beweging die zowel in de Tweede Kamer als in het lokaal bestuur een boodschap heeft voor groepen die onvoldoende worden gehoord in de politiek is enerverend. De keerzijde voor mij als gezicht van DENK, is dat het een behoorlijke impact op mijn persoonlijke leven heeft."

De afgelopen periode is hij zichzelf te rade gegaan of hij de energie en inzet opnieuw kon opbrengen. "Of ik vervolgens in staat was om in een volgende periode met alles wat ik in me heb nog een keer meer dan alles kon geven. Het antwoord heb ik inmiddels gevonden en mijn besluit staat vast."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

DENK-fractievoorzitter Kuzu kort staande gehouden in Jeruzalem

Kritiek 

Kuzu kwam in 2012 in de Kamer voor de PvdA. In 2014 verliet hij samen met collega Selçuk Öztürk de PvdA nadat toenmalig minister Lodewijk Asscher kritiek had geuit op Turkse organisaties in Nederland. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore