Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opvolger Bruno Bruins

PvdA'er Martin van Rijn volgt Bruins tijdelijk op als minister voor Medische Zorg

20 maart 2020 12:53 Aangepast: 20 maart 2020 13:36
Martin van Rijn. Beeld © ANP

PvdA'er Martin van Rijn wordt de tijdelijke nieuwe minister voor Medische Zorg. Hij doet de functie drie maanden. Dat is zojuist bekendgemaakt. Hij volgt Bruno Bruins op. Die stapte gisteren onverwacht op als minister voor Medische Zorg vanwege oververmoeidheid.

Het is zeer opmerkelijk dat een PvdA'er toetreedt tot dit kabinet waar de partij niet aan deelneemt. In deze crisissituatie wordt in het landsbelang een uitzondering gemaakt op die ongeschreven regel. "Partijkleur is niet interessant", zei premier Mark Rutte daarover.

PvdA-leider Lodewijk Asscher is opgetogen, hij twittert: "Als er een nationale gezondheidscrisis is dan help je waar je kan. Trots op iedereen die in deze moeilijke tijd naar voren stapt: Veel succes Martin van Rijn!"

Van Rijn heeft ervaring in deze functie. Hij was van 2012 tot en met 2017 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het tweede kabinet Rutte.

Er wordt erg positief gereageerd op de aanstelling van Van Rijn:

Flauwte Bruins

Bruins zakte woensdag ineen tijdens het debat over de coronacrisis in de Tweede Kamer. Hij lag even op de grond en moest overeind worden geholpen.

Artsen adviseerden hem om enkele weken rust te houden. Dat was voor Bruins reden om zijn ontslag aan te bieden. Volgens hem was dat in deze tijd van de coronacrisis niet verantwoord.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge neemt de portefeuille rond de coronacrisis over. Dat blijft ook zo. De opvolger van Bruins neemt de rest van de werkzaamheden van Bruins over.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oververmoeide minister Bruins stapt op

Corona-update

Antwoord op coronavragen

Hier lees je alle vragen en antwoorden terug van antwoorden op vragen van bezoekers over corona.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore