Ga naar de inhoud
Uit voorzorg

Twee ministers gaan thuiswerken om coronavirus

De foto op de website van het Indonesische ministerie.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) moet in ieder geval tot 24 maart thuis werken. Woensdag had ze een ontmoeting met een Indonesische collega die het virus blijkt te hebben. Eerder vandaag werd gezegd dat ze geen klachten heeft en zich goed voelt.

Van Nieuwenhuizen ontmoette de Indonesische minister van Transport Budi Karya Sumadi. Ze ondertekenden onder meer samen een overeenkomst over nauwere samenwerking. Op de website van het Indonesische ministerie is een foto van de twee te zien.

"De Indonesische minister van Transport is positief getest op het coronavirus. Afgelopen week heb ik hem ontmoet op een bijeenkomst in de haven van Jakarta. Andere leden van onze regering waren daar niet bij. Ik voel me goed en heb geen klachten. Vanzelfsprekend zal ik me aan de medische adviezen houden", staat in de verklaring.

Pleidooi
Lees ook:
Pleidooi voor sluiten scholen, ingelast overleg op ministeries

De minister heeft op dit moment geen klachten. Ze zal thuisblijven als die zich wel voordoen.

Franse collega

Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) heeft contact gehad met een Franse collega die het virus heeft. Ze zegt in een verklaring: "Mijn Franse ambtsgenoot Brune Poirson is positief getest op het coronavirus. Dat bleek vandaag. Ik heb vorige week vrijdag samen met haar het Europese Plastic Pact gepresenteerd. Ik voel me prima, maar werk uit voorzorg de komende week vanuit huis, conform advies van het RIVM."