Incident in trein

Theo Hiddema tegen partijgenoot Baudet: 'Hou op met dat getwitter'

04 februari 2020 15:13 Aangepast: 04 februari 2020 17:00
Baudet en Hiddema tijdens hun campagnebijeenkomst Beeld © ANP

Theo Hiddema vindt de ophef rondom de 'Marokkanen-tweet' van zijn partijgenoot Thierry Baudet maar een gedoe. Aan Baudet heeft hij nog wel een advies: "Stop toch met dat getwitter."

Partijgenoot Hiddema reageerde vandaag op de ophef die sinds vrijdagavond is ontstaan na een tweet van Thierry Baudet. Die twitterde dat 'twee dierbare vriendinnen zijn lastiggevallen in de trein door vier Marokkanen'. Dat bleken echter NS-conducteurs te zijn en een agent.

'Raadsel'

Hiddema noemt de kwestie vandaag 'een gedoe'. "Waarschijnlijk een gedoe om niets."

Hij vervolgt: "Ik zit met een raadsel over wat er in die trein is gebeurd. Ik weet niet wat er is gebeurd, daarom kan ik er verder niets van vinden. Ik ken de feiten niet", zegt Hiddema.

Hij vindt wel dat Baudet op moet houden met 'dat getwitter'. "Dat heb ik al vaker tegen hem gezegd: Jongen, hou toch op met dat getwitter. Dat Twitterfabriekje vind ik vreselijk. Ik erger me aan dat hele medium. Dat heb ik hem ook weleens gezegd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

NS na tweet van Baudet: 'Lastigvallende Marokkanen' zijn conducteurs

Politie onderzoek aangifte

De Landelijke Politie heeft aangegeven om te onderzoeken of er aangifte gedaan kan worden tegen Baudet. Dat onderzoek is nog niet afgerond. "Waar zou je hem voor moeten vervolgen? Ze hebben helemaal niets", vermoedt Hiddema.

Baudet reageerde gisteren, na drie dagen radiostilte, via sociale media op de ophef. Hij zei dat hij zijn Marokkanen-tweet 'te snel en te stevig' heeft geformuleerd, maar blijft van mening dat het NS-personeel zich intimiderend heeft gedragen.

De NS liet in een reactie weten dat hiermee de kous af is en blijft achter haar personeel staan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Baudet na ophef over 'Marokkanen-tweet': 'Ik reageerde te stevig, maar NS-personeel was intimiderend'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore