Ga naar de inhoud
Vanwege branden Australië

Partij voor de Dieren wil verbod op import kangoeroevlees

Een kangoeroe in Australië. die de branden heeft overleefd. Beeld © EPA

Landbouwminister Carola Schouten moet zich in de Europese Unie hard maken voor een verbod op de import van kangoeroevlees. Daarvoor pleit de Partij voor de Dieren. Directe aanleiding voor de oproep zijn de felle bosbranden in Australië, waardoor ook kangoeroes zwaar zijn getroffen.

Wat Kamerlid Frank Wassenberg betreft kan Nederland een voorbeeld nemen aan België. Daar zijn supermarkten onder publieke druk gestopt met de verkoop van kangoeroevlees.

Schokkende
Lees ook:
Schokkende foto van verbrande baby-kangoeroe in Australië gaat de wereld over

"Andere bedrijven kiezen er echter voor om de gruwelijke jacht op kangoeroes in stand te houden. Een importverbod maakt een einde aan de willekeur en creëert duidelijkheid."

Wrede dierenmishandeling

Kangoeroes die de bosbranden hebben overleefd zouden volgens de PvdD moeten worden beschermd, niet bejaagd.

"Eerder hebben we in Europa besloten om te stoppen met de import van zeehondenbont en bont van honden en katten", zegt Wassenberg. "Producten die met zeer wrede dierenmishandeling gepaard gaan. We moeten omstreden producten zoals kangoeroevlees gewoon van de markt kunnen weren."

Voedseldroppingen voor hongerige dieren in afgebrande gebieden Australië

00:53
Dieren in Australië hebben het zwaar. Door de bosbranden zijn al meer dan 1 miljard dieren omgekomen. De dieren die het wél hebben overleefd, hebben moeite met het vinden van voedsel in hun verwoeste leefgebied.
Bijzondere
Lees ook:
Bijzondere beelden: wilde kangoeroes in de sneeuw