Met ziekteverlof

Jongste Kamerlid (28) heeft burn-out: 'Stap terug valt me zwaar'

14 januari 2020 15:44 Aangepast: 14 januari 2020 16:08
Rens Raemakers in het gebouw van de Tweede kamer.

Het 28-jarige D66-Kamerlid Rens Raemakers zit thuis omdat hij een burn-out heeft. "Het valt me zwaar nu een stap terug te moeten doen", zegt Raemakers in een schriftelijke verklaring. "Het is zaak nu goed tot rust te komen en sterker terug te keren."

D66 meldt op de website dat Raemakers al voor het kerstreces zijn werk niet goed meer kon doen. Raemakers hoopte na een paar weken rust in de periode rond kerst en oud en nieuw weer volledig hersteld te zijn, maar dat is niet gelukt.

'Valt me zwaar' 

"Het valt me zwaar nu een stap terug te moeten doen", laat het Kamerlid in een reactie weten. "Het advies van artsen is nu echter om mijn gezondheid voorop te stellen en de tijd te nemen voor volledig herstel. Daar ga ik me op richten. En ik hoop daarna weer met volle energie mijn Kamerwerk te kunnen oppakken."

Raemakers zit sinds maart  2017 in de Tweede Kamer. Op zijn 18de werd bij hem uitgezaaide zaadbalkanker geconstateerd. Na ruim een jaar kon hij zijn studie weer oppakken.

Hij heeft onder meer de portefeuille zorg, kinderopvang en jeugdzorg in de Tweede Kamer. 

Vervanging

Raemakers zal tijdens zijn ziekteverlof worden vervangen door Marijke van Beukering. De 48-jarige Van Beukering was in het verleden onder meer wethouder voor D66 in de Utrechtse gemeente IJsselstein.

Zij wordt volgende week woensdag 22 januari geïnstalleerd als Kamerlid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rens (27) overleefde kanker en werd Kamerlid: 'Denken aan de dood is een eenzaam proces'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore