Als eerste

Verzekeraar start met overlijdensrisicoverzekering ex-kankerpatiënt

18 december 2019 06:00 Aangepast: 18 december 2019 06:09
Archiefbeeld.

Herverzekeraar De Hoop begint per direct met overlijdensrisicoverzekeringen voor ex-kankerpatiënten. Vorige week is afgesproken dat alle verzekeraars dit vanaf medio volgend jaar gaan doen. De Hoop wil daar niet op wachten.

Wie meer dan tien jaar ziektevrij is, kan zich via De Hoop verzekeren als ieder ander. "Daarmee houden we er geen rekening meer mee dat deze persoon kanker heeft gehad", zegt directeur Gilbert Pluym. Voor jongeren die nog geen 18 jaar waren toen ze ziek werden, geldt een periode van vijf jaar.

Minister Hoekstra van Financiën maakte vorige week al soortgelijke afspraken met verzekeraars en patiëntenorganisaties, om er voor te zorgen dat ex-patiënten niet meer tot in lengte van jaren hun ziekte wordt nagedragen. Die afspraken worden echter volgend jaar pas van kracht.

Langgekoesterde droom

Isabelle Lebrocquy kreeg in 2011 te horen dat ze darmkanker had. Ze heeft de ziekte intussen achter zich gelaten maar kwam er achter dat het toch moeilijk was verzekeringen af te sluiten. Sindsdien strijdt ze voor gelijke behandeling.

Lebrocquy is blij dat de afspraken van vorige week zo snel in daden worden omgezet. "Dit is een langgekoesterde droom. Ik hoop dat andere verzekeraars dit voorbeeld snel volgen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ex-kankerpatiënten kunnen zich straks verzekeren als ieder ander

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore