Sportliefhebber

Eerste bezoeker Formule 1 in Zandvoort bekend: koning Willem-Alexander

29 november 2019 15:15 Aangepast: 29 november 2019 16:27
De koning is een groot sportliefhebber. Beeld © ANP

Van de 105.000 toeschouwers die volgend jaar de terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort live zullen bijwonen, is er één bekend: niemand minder dan koning Willem-Alexander. De koning zal de brullende F1-motoren op 3 mei aanschouwen vanaf de tribune, bevestigen bronnen tegen RTL Nieuws. Zijn neef prins Bernhard is mede-eigenaar van het circuit.

Sinds de bekendmaking dat de brullende F1-motoren van Max Verstappen, Lewis Hamilton en al die anderen volgend jaar op het circuit in Zandvoort zullen strijden, buitelen racefans over elkaar heen om een kaartje te bemachtigen. 

Miljoen kaarten aangevraagd

De animo is enorm: meer dan een miljoen kaarten zijn aangevraagd, maar er kunnen maar 105.000 toeschouwers terecht.  De koning is één van de gelukkigen.

Het is niet bekend of hij het kaartje heeft betaald van zijn eigen bankrekening (de prijzen variëren van 35 euro tot 585 euro) of een ticket heeft gekregen van zijn neef prins Bernhard. 

Juichkoning

Eén ding is duidelijk: als Max Verstappen wint, zal de koning ongetwijfeld staan te juichen op de tribune. Koning Willem-Alexander, ook wel bekend als 'juichkoning', is een groot sportliefhebber.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Buitenkansje voor de fans: extra kaarten te koop voor Formule 1 Zandvoort

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore