Geplaagde partij

VVD'ers blijken behoefte te hebben aan telefonische hulplijn integriteit

21 november 2019 17:25 Aangepast: 21 november 2019 17:54

VVD'ers blijken behoefte te hebben aan de telefonische hulplijn voor integriteitskwesties die de VVD eerder dit jaar in het leven riep. De VVD wordt al jaren geplaagd door integriteitskwesties. "Hij is er en er wordt ook gebruik van gemaakt", zegt een woordvoerder.

Hoe vaak wordt gebeld en met welke vragen wil de partij niet zeggen.

Volgens de voorzitter van de integriteitscommissie Sjoerd Potters is het nog te vroeg om daar uitspraken over te doen. "We moeten als commissie de casussen nog evalueren en de bevindingen teruggeven aan het hoofdbestuur." Begin volgend jaar denkt hij er meer over te kunnen zeggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

VVD lanceert hulplijn voor leden die worstelen met hun integriteit

Integriteitskwesties

De VVD wordt al jaren geplaagd door integriteitskwesties. De huidige partijvoorzitter, Christianne van der Wal, riep daarom een dilemmacommissie in het leven waar VVD-leden terecht kunnen met vragen over integriteit.

Als voorbeeld gaf Van der Wal een gemeenteraadslid dat korting krijgt van de lokale aannemer voor de verbouwing van zijn of haar huis. Zo iemand kan de telefonische hulplijn bellen om met de dilemmacommissie te sparren over zo'n kwestie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

2,5 jaar celstraf voor oud-gedeputeerde Hooijmaijers

Hulplijn

In juni is de hulplijn voor integriteit gelanceerd. Er wordt af en toe gebruik van gemaakt, zegt de VVD. Veel meer wil de partij er nog niet over kwijt. Bij het voorjaarscongres in 2020 verwacht Potters meer te kunnen zeggen over de casussen die zijn commissie zijn voorgelegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Henry Keizer legt VVD-voorzitterschap voorlopig neer om omstreden deal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore