Wel goed gesprek

Nog geen extra geld voor leraren, lerarenstaking gaat door

16 oktober 2019 18:59 Aangepast: 16 oktober 2019 19:31

Nog geen extra geld voor de leraren. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst vandaag van de bonden, werkgevers, premier Rutte en onderwijsminister Slob. De bonden gaan daarom gewoon verder met het voorbereiden van de staking, die gepland staat voor 6 november.

"Het was een goed gesprek, maar extra geld hebben we nog niet gekregen", vatte de voorzitter van de Algemene Onderwijsbond Liesbeth Verheggen het gesprek samen na afloop. De bonden en werkgevers kijken aan tegen steeds groter wordende lerarentekorten, vooral in de grote steden. Om daar een einde aan te maken, willen ze van het kabinet een 'noodpakket' van 423,5 miljoen euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leraren dreigen met staking op 6 november uit woede om lerarentekort

Hoewel premier Rutte bij de Algemene Politieke beschouwingen toezegde op zoek te gaan naar eenmalig extra geld, noemde hij vandaag geen concrete bedragen. Over de eisen van de bonden zegt de premier: "Er zijn serieuze problemen zoals de werkdruk, de lerarentekorten, ziekteverzuim. Dus we gaan dit de komende weken serieus in kaart brengen en dan kijken of er extra geld is."

Maatschappelijk probleem

Tot die tijd blijft de geplande staking gewoon staan. De sector en het kabinet zullen daarvoor nog een keer met elkaar in gesprek gaan. In ieder geval zijn de bonden blij dat het kabinet ziet dat het lerarentekort een ‘maatschappelijk probleem’ is en niet een onderwijsprobleem, zei Verheggen na afloop. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Basisschool Amsterdam eerste school die dicht moet door lerarentekort

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore