Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Crisisoverleg in Den Haag

Van corruptie verdachte wethouders moeten tijdelijk terugtreden

01 oktober 2019 15:22 Aangepast: 01 oktober 2019 16:10
Rachid Guernaoui en Richard de Mos Beeld © ANP

Het Haagse college gaat wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui verzoeken om tijdelijk terug te treden. Op het stadhuis in Den Haag is crisisoverleg gaande. Het college stelt 'geschrokken te zijn van de gebeurtenissen'.

Burgemeester Krikke zal beide wethouders verzoeken om, hangende het onderzoek, zich terug te trekken uit hun werkzaamheden. Het college heeft besloten dat de portefeuilles van wethouder De Mos en Guernaoui met onmiddellijke ingang over de overige leden van het college worden verdeeld.

Spoedoverleg

Fractievoorzitters van alle partijen in de gemeenteraad zijn vanmiddag samengekomen voor een spoedoverleg op het stadhuis. Ze worden bijgepraat over de corruptie-verdenkingen van de twee wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdenking van corruptie in Den Haag: doorzoekingen bij wethouders

Vanochtend werd bekend dat de recherche in het stadhuis van Den Haag bezig is met het doorzoeken van de werkkamers van de twee wethouders en werkplekken van enkele ambtenaren.

Regelen van vergunningen

Gekeken wordt of De Mos en Guernaoui zich schuldig hebben gemaakt aan ambtelijke corruptie, omkoping en schending van ambtsgeheim. Ze worden verdacht van onder meer het tegen betaling regelen van vergunningen.

De twee wethouders zijn niet bereikbaar voor een reactie. Bronnen melden dat de rijksrecherche vermoedelijk hun telefoons heeft ingenomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore