Betrapt

Ministers hebben spijt dat ze voetbal keken tijdens debat: 'Behoefte aan ontspanning'

20 september 2019 11:37 Aangepast: 20 september 2019 16:13
Grapperhaus en Van Nieuwenhuizen (onder in beeld) kijken voetbal. Beeld © Tweede Kamer

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) komen met excuses nadat ze gisteren betrapt werden op het kijken naar voetbal op hun iPads tijdens de Algemene Beschouwingen. "Dat had ik niet moeten doen", zegt Grapperhaus.

Terwijl premier Rutte druk bezig was, bleken de twee ministers aan het eind van het debat bezig met heel andere dingen. Door de camera's van de Tweede Kamer werden zij betrapt: ze waren op hun iPads naar een wedstrijd van Feyenoord aan het kijken.

'Had ik niet moeten doen'

Minister Van Nieuwenhuizen geeft vandaag toe dat het niet handig was. "Ik begrijp dat mensen het gek vinden. Ik zat niet echt te kijken. Het was aan het eind van het debat. Rutte was ook bijna klaar. Maar het was niet echt handig", zegt Van Nieuwenhuizen. "En de uitslag van de wedstrijd was ook nog slecht."

Ze belooft haar aandacht in de toekomst bij het debat te houden.

'Afleiding nodig'

Grapperhaus had naar eigen zeggen wel wat afleiding nodig. Hij had twee zware dagen achter de rug na de moord op de advocaat van een veelbesproken kroongetuige.

Minister Grapperhaus zegt dat hij zijn verontschuldigingen al heeft aangeboden aan de premier. "Ik had behoefte aan wat ontspanning na twee hectische dagen. Dat had ik niet moeten doen." 

Ministers betrapt door camera's Tweede Kamer

Van Nieuwenhuizen en Grapperhaus keken naar een wedstrijd van Feyenoord.

Rutte: geen problemen mee

Premier Rutte vindt de ophef allemaal zwaar overdreven, zegt hij tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

"De ministers zaten daar twee dagen lang en het is niet zo dat ze de hele dag voetbal zaten te kijken. Laten we het niet groter maken dan dat het is. Het is geen school, iedereen zit op zijn telefoontjes. Ik heb er niet zoveel problemen mee."

De premier besluit: Grapperhaus kwam naar mij toe om excuses te maken. Dat vond ik lief  maar helemaal niet nodig. Ik vond het niet erg. Bovendien is niemand heilig." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore