Ga naar de inhoud
Algemene Beschouwingen

Segers en Klaver clashen over drugs en doen bekentenis: nog nooit gebruikt

Jesse Klaver (l) en Gert-Jan Segers (r) Beeld © ANP

Gert-Jan Segers heeft tijdens de Algemene Beschouwingen een oproep gedaan tot zelfreflectie bij Jesse Klaver als het gaat om drugs. Voor een partij die voorstander is van gezond leven is GroenLinks wel erg makkelijk als het gaat om drugs, vindt Segers. Jesse Klaver deed daarbij een ontboezeming: hij heeft nul ervaring met drugs.

"We doen er vaak wat lacherig en grappig over. Maar met het gebruik van drugs houd je een industrie tot aan Zuid-Amerika in stand, dus dat is niet prima", zei CU-leider Gert-Jan Segers tijdens het grote debat over de begroting van volgend jaar.  

Zelf niet aan de drugs

GroenLinks-leider Jesse Klaver, die naar eigen zeggen helemaal geen ervaring heeft met drugs 'en daarmee de totale loser is in zijn partij', zegt dat het 'prima is' als je een lijntje coke snuift in het weekend en daar niemand kwaad mee doet. "Maar besef je wel dat je daarmee een industrie in stand houdt."

Waarom
Lees ook:
Waarom het wel/geen goed plan is om xtc te legaliseren

Hij krijgt daarin bijval van Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Ook Segers heeft geen ervaring met drugs 'en dat maakt me in mijn fractie een held', zegt Segers. 

Buikpijn

Maar Segers heeft ook moeite met het gemak waarmee er met drugs wordt omgegaan. Hij ziet drugsgebruik totaal niet zitten en worstelt dan ook met het liberale standpunt van GroenLinks over het gebruik van drugs. Hij wees daarbij ook op de moord op een advocaat in Amsterdam. Segers vroeg om 'kritische overpeinzingen' van GroenLinks. 

'Gebruik geen drugs'

Bij de hervatting van de Algemene Politieke Beschouwingen begon GroenLinks-leider Klaver ook over zijn rol als vader. "Zijn wij niet allemaal  kleine kinderen?", vroeg hij zich af kijkende naar de scoringsdrift die in de politiek heerst.

Hij maakt zich zelf ook schuldig aan de scoringsdrift, maar zijn kinderen hem tot een ander inzicht gebracht, zei Klaver verder. Kamervoorzitter Arib sprak de jongeren op de publieke tribune nog toe: gebruik geen drugs. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore