Na zomer vol gedoe

Forum voor Democratie verliest flink in peiling

03 september 2019 13:52 Aangepast: 03 september 2019 13:58
Thierry Baudet. Beeld © ANP

De partij van Thierry Baudet, Forum voor Democratie, verliest na een zomer met veel intern geruzie 7 zetels in een peiling van Ipsos en EenVandaag. De partij gaat van 18 zetels in juli naar 11 zetels nu. Kiezers zijn teleurgesteld door het voortdurende geruzie in de top.

In april had de partij vlak na de grote overwinning bij de Provinciale Statenverkiezingen nog 25 zetels. Sinds die tijd verloor FvD elke maand zetels in de opiniepeiling. In mei had de partij 22 zetels, in juni 21, in juli 18 en in augustus 11 zetels.

De PVV lijkt daarvan te profiteren, de partij van Wilders wint 4 zetels en komt uit op 15. Ook de VVD profiteert en gaat van 32 naar 33 zetels. Het CDA gaat van 15 naar 16 en de SP van 8 naar 9.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weer FvD-Statenlid naar partij Otten, Caroline Persenair maakt overstap

Winst PvdD

Niet alleen Forum verliest in de peiling, ook GroenLinks verliest 2 zetels. De Partij voor de Dieren lijkt geen hinder te ondervinden van het vertrek van het Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen. De partij gaat van 6 naar 8.

D66 blijft stabiel op 13 zetels en ook de PvdA blijft gelijk met 14 zetels.

Baudet zet streep onder zaak Otten: 'Laat het verleden in het verleden'

Thierry Baudet wil dat de rust terugkeert in zijn partij. Dat heeft hij gezegd op een partijbijeenkomst in Zaandam. De zaak Otten is wat hem betreft een gesloten boek. Hij kreeg veel steun uit de zaal, maar er waren ook nog wel wat kritische geluiden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore