Geweld tegen politie

Grapperhaus: 'Geen taakstraf voor daders van geweld tegen politie'

02 september 2019 19:21 Aangepast: 02 september 2019 21:16
archieffoto Beeld © ANP

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) is woedend dat het geweld tegen agenten weer lijkt toe te nemen. De incidenten rijgen zich aan elkaar en de minister wil dat een halt toeroepen, zegt hij tegen RTL Nieuws. Een nieuwe wet moet voorkomen dat daders er vanaf komen met een taakstraf.

"Ik vind dat geweld absoluut vloeken in onze maatschappij", zegt Grapperhaus.

De minister heeft eerder al een wetsvoorstel voor strengere straffen door de Tweede Kamer geloodst. "Een wet die het verbiedt om dit soort geweld met een taakstraf te bestraffen, komt snel naar de Kamer. Als je geweld gebruikt tegen een dienstverlener moet je niet weg kunnen komen met een taakstraf."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agent neergeslagen bij controle trouwstoet in Rotterdam

Rotterdamse agent

Vorige week sprak de bewindsman met de Rotterdamse agent Rietveld. Die was boos omdat degene die hem had mishandeld door de rechter werd vrijgesproken.

"Als een agent mishandeld is en dat hem buitengewoon hoog zit, moet ik als werkgever toch kijken wat er is gebeurd en wat ik ik er aan kan doen. Dat zal ik niet bij elk geval doen, maar dit was iemand van mijn leeftijd, die 40 jaar bij de politie heeft gewerkt. Hij is gedreven dat werk te doen en ziet de mores verslechteren. Vroeger deed je dat niet, geweld gebruiken tegen agenten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wijkagent met gekneusde nier is verbijsterd dat dader vrijuit gaat

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore